söndag 22 april 2012

Bokstäver

Jag tycker att bokstäver är så fascinerande! Det är liksom en form som symboliserar ett ljud, och när man binder ihop formerna och på så vis ljuden, bildar det ord. Hela det här systemet är ju otroligt komplext. Ändå ser vi det som en självklarhet att med hjälp av dessa bokstäver, exempelvis, kunna skicka tyst information över halva sidan jorden.

Bokstäverna har till och med en speciell ordning de ska stå i, och många kan denna helt utantill! Man lär sig den när man går på lågstadiet och sedan ska man minnas den. 29 symboler, det är faktiskt imponerande. Om man inte vet följden i alfabetet som vuxen kan vissa rynka på näsan. Dessa människor är ofta samma som uppskattande höjer på ögonbrynen när någon kan 29 decimaler av talet pi. Visst är det lite roligt att siffrors ordning imponerar så mycket mer än bokstävers? Beror väl förstås på att fler kan alfabetet och att det är det som gör det sistnämnda mindre attraktivt, men ändå.

Tillsammans bildar symbolerna meddelanden som nästan alltid berör mottagaren på ett eller annat vis. Väldigt spännande.

En annan sak är att de flesta människorna skulle ogilla om man tog deras bokstavskombinationer och utgav sig för att själv vara författare till dem. Därför måste jag tydliggöra att meningen nedan inte är mitt egna verk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar